De 10 mooiste races die je gelopen móét hebben

1. De Marathon van Athene, Griekenland

Athene: de geboorteplaats van de moderne marathon. Phiedippides rende naar Athene na de Slag bij Marathon om de overwinning op de Perzen af te kondigen. De marathon volgt de route van Phiedippides en eindigt in het Olympisch station waar de eerste Spelen van 1896 werden gehouden.

 De beste schoen: Kinvara 10


2. Midzomernacht Marathon, Noorwegen

Tromsø ligt diep in de poolcirkel, waardoor de Midnight Sun Marathon de meest noordelijke marathon ter wereld is. Omdat het zo noordelijk gelegen is, stap je zelfs om middernacht nog in het felle zonlicht over de finishlijn! Deze unieke ervaring is voor de gepassioneerde hardloper dan ook een echte must.

De beste schoen: Ride ISO 2


3. Lewa Marathon, Kenya

Met de Lewa marathon loop je door de prachtige wildreservaten van Kenya en beleef je iets unieks. Het is een marathon en safari in één; het parcours neemt je mee door de mooiste gebieden. Het is niet alleen magische door de locatie, maar ook door de goede doelen die je ermee steunt, zoals natuurbescherming en lokale ontwikkelingsprogramma’s.

 De perfecte schoen: Xodus ISO 3


4. City to Surf, Australie

De City2Surf loop begint in het centrum van het mooie Sydney en eindigt op het legendarische Bondi Beach. Als je op zoek bent naar een manier om je beste prestaties te verbeteren óf om gewoon plezier te hebben, dan is dit jouw race. De loop is totaal 14km lang waardoor deze geschikt is voor veel type runners.

 De perfecte schoen: Freedom ISO 2


5. Marathon Des Sables, Morocco

Dit is 254 kilometer afzien verspreid over 6 dagen… ze noemen het niet voor niets de zwaarste race op aarde! De afstand voelt een beetje als hardlopen van Amsterdam naar Maastricht, om eenmaal daar te besluiten om toch niet naar België te gaan (en dat alles in een kleine 50 graden aan hitte). Het is de ultieme lichamelijke test dus een topconditie is vereist.  

 De perfecte schoen: Triumph ISO 5


6. De Chinese Muur, China

Nog een gedurfde marathon voor de enthousiastelingen onder ons. Deze combinatie van 5,164 traptreden en ongekende hoogtes van 493 meter boven zeeniveau vormen een uitdaging vol inspanning. Je beloning die ertegenover staat? Dat is de prachtige omgeving, mooie uitzichten en het feit dat je deze historische plek gewoon eens gezien moet hebben.

 De perfecte schoen: Ride ISO 2

 

7. Niagara Falls Marathon, Noord-Amerika & Canada

Met deze marathon kan je meteen 2 landen van je lijstje halen: je begint in de Verenigde Staten en je eindigt aan de andere kant bij de iconische Niagara Falls in Canada. Vanuit Buffalo zet je koers richting de Peace Bridge die je naar Ontario brengt. Deze mooie route én spectaculaire finish mogen niet ontbreken op je bucket lijst!

 De perfecte schoen: Jazz 21


8. Ice Marathon, Antarctica

Een marathon op Antarctica? Ja! Met maar een paar honderd mijl tussen jou en de zuidpool voel je hier de temperaturen al snel dalen naar -20 Celsius en beklim je hoogtes van 700 meter. Het ijs en de omstandigheden zijn extreem tijdens deze marathon, waardoor er maar één van is in zijn soort. Dit ultieme avontuur beleef je tijdens de meest zuidelijk gelegen marathon ter wereld.

 De perfecte schoen: Peregrine 8 ICE+


9. Comrades Marathon, South Africa

Deze ultramarathon in de KwaZulu-Natal provincie in Zuid-Afrika is een slopende route tussen Durban en Pietermaritzburg. De loop is beroemd om zijn geschiedenis en omvang en bestaat al sinds 1921 om Zuid-Afrikaanse soldatenlevens te herdenken die zijn verloren ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.  

 De perfecte schoen: Peregrine 8 GTX

 

10. Zwitserse Alpen-races, Zwitserland

In de mooie Zwitserse Alpen kan je het gehele jaar door meedoen aan races in verschillende afstanden. Of je nu meedoet aan triatlons, marathons of kleinere afstanden; de Zwitserse Alpen hebben altijd wel iets te bieden voor sportievelingen met een voorkeur voor avontuur en uitdaging.

 De perfecte schoen: Excursion TR12 GTX

×
×