Spenser vertelt: EVERUN

Tijd voor een Q&A

Wat maakt de tussenzool van Saucony  speciaal ?
EVERUN is een drastische verandering: het is flexibeler en duurzamer dan andere tussenzolen. In tegenstelling tot van rubber gemaakt EVA, houdt EVERUN de demping langer vast onder uiteenlopende temperaturen. Met deze unieke kwaliteiten hebben we de manier waarop we schoenen maken veranderd én hebben we onze topzool dichter op de voet weten toe te passen.  

Hoe verbetert het de hardloopervaring?
Voor de hardloper is het een soepele sensatie van eerste tot laatste stap tijdens elke run, ongeacht de afstand, buitentemperatuur of leeftijd van de schoen. Vanwege de topzool worden drukpunten gereduceerd waardoor alles in zijn algeheel comfortabeler wordt.  

Hoe is de tussenzool tot stand gekomen?
Saucony ontwikkelt nieuwe kwaliteit in demping op basis van ervaring, goed onderzoek en door te testen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen en manieren om beter te worden. Zo’n 5 jaar geleden troffen we een leverancier die stond te trappelen om met ons samen te werken. We hebben veel soorten rubber getest in ons lab en met hardlopers, waarna we aanpassingen maakten in materiaal en constructie. Na twee jaar waren we tevreden met het resultaat; namelijk een merkbaar betere schoen. We zijn nooit gestopt met het verbeteren van materiaal om bij te kunnen blijven dragen aan betere prestaties van hardlopers wereldwijd.

Welke materialen zijn er gebruikt en waarom? 
EVERUN is een product van ‘elastomeric polymer bead foam’. We maken kleine bolletjes van van TPU polymer en smelten die samen door middel van stoom om een tussenzool en topzool te maken. TPU is extreem slijtvast en verend onder allerlei temperaturen, in tegenstelling tot EVA. 

Wat zijn de trends op het gebied van dempende tussenzolen?
Onze concurrenten gebruiken ons als voorbeeld en introduceren nieuwe materialen als alternatief voor EVA. Hardlopers hebben daarom veel keuze als het aankomt op demping, ze hierbij helpen is nog altijd het beste maar dit wordt niet altijd even goed gedaan. De pas van een hardloper past zich aan naar het type demping en oppervlakte waar ze op rennen, evenals hun tempo en energieniveau. Een schoen die goed aanvoelt voor de ene run, hoeft niet altijd meteen goed te zijn voor een ander type run.

×
×